Permanente verzamelingen


De permanente verzamelingen voeren de bezoeker mee van het Merovingische tijdperk tot het begin de 20e eeuw. Deze verzamelingen behoren tot de archeologie, de etnologie, de kunsten en de ambachten.

Een opmerkelijke verzameling voorwerpen (juwelen, glas, wapens…) afkomstig van twee Merovingische kerkhoven en een Karolingische vuilnisbelt uit de streek dompelt u onder in de middeleeuwen.

 

De eerste verdieping is voornamelijk gewijd aan de meester van Waha, een van de meest kleurrijke vertegenwoordigers van de laat-Gotische beeldhouwkunst. Wanneer u kennis hebt gemaakt met de geschiedenis van de Site van het monument dat de pelgrims op zoek naar ongelooflijke mirakels aantrok, zult u getroffen zijn door de voorspoed en tegenslagen waarmee de bevolking in de 17e eeuw werd geconfronteerd.

 

Laat u raken door de schoonheid van een versterkte stad (maquette) en door de horror van door de pest verminkte lichamen.

Op de zolder is er een ruimte gewijd aan een beroemde schrijnwerker, Chignesse, aan het plaatselijk ambacht van het kantklossen en aan de lokale marmer. Foto’s uit het begin van de 20ste eeuw en landschapsschilderijen sluiten het bezoek af.

Tijdens het parcours, dat zich over drie niveaus uitstrekt, ontdekt u de oude decors van de verschillende vertrekken van het huis.


Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *